Regiocompetitie Noord


De Regiocompetitie Noord richt zich op breedtesporters uit het Noorden van Nederland, die niet aan een landelijke competitie deelnemen.

De Regiocompetitie Noord wordt georganiseerd door bij MON aangesloten verenigingen en is officieel door MON erkend als lokale breedtesportcompetitie, met kampioensstatussen. Hierdoor bevindt de competitie zich onder de nationale competities als het 24MX NK, maar boven club- en streekcompetities.

Meedoen

Ben je in het bezit van een MON-trainingsbewijs? Dan kun je meedoen aan de Regiocompetitie. Heb je geen trainingsbewijs van MON? Maak je geen zorgen, je kunt in veel gevallen ook deelnemen op basis van een daglicentie. Een daglicentie biedt een WA-dekking (Wettelijke Aansprakelijkheid) en kost €15,00 per persoon per dag. Ook als je een startbewijs hebt (MON of KNMV/overige bond + daglicentie), kun je meerijden. Je wordt dan alleen niet altijd opgenomen in het dagklassement en je strijdt nooit om een kampioenschap.

Klassen

Klasse Omschrijving Rijtijd
1. 50cc 10 minuten + 1 ronde
2. 65cc Kleine wielen 10 minuten + 1 ronde
3. 65cc Grote wielen 12 minuten + 1 ronde
4. 85cc Kleine wielen 12 minuten + 2 ronde
5. 85cc Grote wielen 12 minuten + 2 ronde
6. Damesklasse 15 minuten + 1 ronde
7. Veteranen 40+ 15 minuten + 1 ronde
8. MX 2 A 2-takten 15 minuten + 1 ronde
9. MX 2 B 4-takten 15 minuten + 1 ronde
10. MX Open 15 minuten + 1 ronde
11. Superklasse (alleen op verzoek van de organiserende club – hierin rijden MON-startbewijshouders uit de klassen Nationalen + Inters en alle startbewijshouders van de KNMV en buitenlandse bonden) 15 minuten + 1 ronde

Let op

  • Deelname aan het kampioenschap van de Regiocompetitie Noord kan alleen met een MON-trainingsbewijs óf een basis sportlicentie van de KNMV aangevuld met een MON-daglicentie.
  • Jeugdrijders met een startbewijs van MON, KNMV of een andere bond voor het geldende kalenderjaar mogen in de klassen 1 t/m 6 meerijden buiten mededinging, met transponder i.v.m. het geluid en met een kruis door hun startnummer. Zij tellen dus niet mee voor het dagklassement en het kampioenschap.
  • Dit geldt ook voor Junioren, Senioren en Dames met een startbewijs van MON in de klasse 7 t/m 10.
  • MX Open- en MX 2-startbewijshouders (MON: Inters + Nationalen, KNMV + overige bonden: alle klassen) nemen deel in de Superklasse (klasse 11). Deze klasse kent alleen een dagklassement, geen kampioenschap. Staat de Superklasse niet op het programma, dan moet men deel nemen in klasse 10 (MX Open), buiten mededing, met transponder i.v.m. het geluid en met een kruis door het startnummer. De betreffende rijders worden dan niet opgenomen in het dagklassement en de kampioensstand.
  • Alle deelnemers zijn verplicht om hun licentie bij inschrijving te tonen, of het nu gaat om een trainingsbewijs, basis sportlicentie of startbewijs. Ook voormalig licentiehouders dienen hun vervallen bewijs te laten zien als ze op met daglicentie willen deelnemen. Kun je geen licentie tonen? Dan ben je uitgesloten van deelname.

Seizoen

Het seizoen van de Regiocompetitie Noord loopt van 1 maart tot en met 31 oktober.

Reglementen

Lees voor meer informatie het aanvullend reglement Regiocompetitie Noord 2017.

Inschrijven

Let op! Voor Hexel on Wheels dien jij je altijd in te schrijven via deze link.

Ook als jij je via het onderste formulier op deze pagina hebt aangemeld voor de hele Regiocompetitie, moet jij je nog bij Hexel on Wheels zelf voorinschrijven! Daarbij geldt: vol = vol. Alleen zo kunnen we ondanks de overweldigende belangstelling het overzicht bewaren en hoeven we hopelijk niemand onnodig teleur te stellen.

Voor de eerstvolgende wedstrijd (m.u.v. Hexel on Wheels)

Ik ben in het bezit van een geldig startbewijs van MON
Ik ben in het bezit van een geldig trainingsbewijs van MON
Ik ben niet in het bezit van een geldig start- of trainingsbewijs van MON en wil ter plaatse een daglicentie à € 15,00 afsluiten
en wil deelnemen aan de eerstvolgende wedstrijd binnen de Regiocompetitie Noord 2017.
Je kunt eventueel een ander startnummer toegewezen krijgen!

Voor het hele seizoen (m.u.v. Hexel on Wheels)

Ik ben in het bezit van een geldig startbewijs van MON
Ik ben in het bezit van een geldig trainingsbewijs van MON
en wil deelnemen aan de Regiocompetitie Noord 2017:
Je kunt eventueel een ander startnummer toegewezen krijgen!

Nieuws

Met Pasen naar Hexel on wheels

Je kunt je nu al inschrijven voor de motorcrosswedstrijden van Hexel on Wheels! Wees er snel bij, want vol = vol!

Traditiegetrouw wordt in Hoge Hexel tijdens Hexel on Wheels op Paasmaandag een crosswedstrijd voor MON’s Regiocompetitie Noord verreden. Wegens de overweldigende belangstelling voor dit evenement, dien jij je van tevoren via de website van Hexel on Wheels in te schrijven als je daaraan mee wilt doen. Ook als jij je via www.mon.nl al hebt ingeschreven voor de hele Regiocompetitie!

Zaterdag 15 april zullen met name lokale helden domineren tijdens de brommer- en quadcrossen. Op Paasmaandag (17 april) is iedereen welkom tijdens de Regiocross. Net als zaterdag zal maandag starten met een Autocross, die een aantal spectaculaire klassen kent. Heb je bijvoorbeeld al eens van de Tourwagenklasse, Rodeo of de Achteruitrijklasse gehoord? Alle informatie over dit gemotoriseerde festival vind je op www.hexelonwheels.nl.