Tijdwaarneming


Voor de tijdregistratie bij officiële MON-wedstrijden wordt gebruik gemaakt van de systemen van MYLAPS.

De tijdwaarneming gebeurt volledig elektronisch en het gebruik van een persoonlijke transponder is tijdens alle motorcrosswedstrijden van MON dan ook een vereiste. Daarnaast stellen steeds meer bij MON aangesloten verenigingen het gebruik van een transponder tijdens clubevenementen verplicht.

Een transponder kun je bij MON aanschaffen via de webshop. Tijdens bondswedstrijden van MON en sommige clubevenementen kun je ook een transponder huren voor € 20,-. Meld je ruim voor aanvang van de training bij de jurywagen als je gebruik wilt maken van deze mogelijkheid.

Wat is een transponder?

MYLAPS ontwikkelt accurate tijdwaarnemingssystemen voor verschillende takken van de motorsport, waarmee wedstrijd- en trainingsresultaten gemeten, gepubliceerd en geanalyseerd kunnen worden. Hiervoor heeft elke rijder een transponder nodig. Deze transponder geeft een uniek signaal af aan de detectielus die onder de baan ter hoogte van de finishlijn is ingegraven. De lus vangt het signaal op, een decoder ontcijfert deze en de bijbehorende software op de computer van de tijdwaarneming geeft de geregistreerde rondetijden en het aantal gereden ronden weer.

Omdat elke transponder een uniek nummer heeft, kunnen deze gegevens worden gekoppeld aan een deelnemer en kun je online de uitslagen en standen bekijken via www.mon.nl/uitslagen. Soms kan dat ook live, via de Live Timing app van MYLAPS of opgestelde ‘scoreborden’.

X2, de nieuwe generatie

De eerste generatie MX-transponders waar MON gebruik van heeft gemaakt, is na 13 jaar trouwe dienst aan het uitsterven.

De bekende oranje transponders hebben een lange laadtijd, terwijl de periode waarin ze een sterk signaal afgeven steeds korter wordt naarmate de jaren verstrijken. Bovendien is de functionaliteit van deze transponders beperkt.

Tijd voor een nieuwe generatie dus! MYLAPS heeft onlangs haar X2-lijn gelanceerd, met daarin een geheel nieuwe transponder voor de motorcross. Dit nieuwe staaltje techniek

  • heeft een laadtijd van slechts 4 uur
  • blijft daarna tot 5 dagen actief
  • is eenvoudig te monteren met de meegeleverde houder
  • kan niet alleen informatie zenden, maar ook ontvangen

Door die laatste optie is het mogelijk om zeer specifiek trainings- of racedata te verzamelen, maar hiervan profiteer je pas optimaal als er meerdere detectielussen in de bodem zijn aangelegd.

Kies voordelig, koop via MON

Bij een nieuw product hoort een nieuw verdienmodel, moet MYLAPS hebben gedacht. Daardoor is de drempel om een transponder aan te schaffen veel minder hoog geworden. Als je van plan bent om nog vele jaren te crossen, is er iets wat je moet weten: de nieuwe generatie transponders werkt alleen als je een abonnement afsluit (onder “Prijzen” vind je meer info). Het voordeel van een abonnement is dat je van MYLAPS kosteloos een nieuwe transponder krijgt als je oude de geest geeft. Een oude, oranje transponder kun je blijven gebruiken tot hij niet goed meer werkt, daarna moet je een X2-transponder met abonnement kopen.

Om de kosten voor onze leden zo laag mogelijk te houden, is MON verkoper van X2-transponders en -abonnementen (subscripties) geworden. Daar heb jij op een aantal manieren baat bij:

  • Lage prijs
  • Vertrouwd adres
  • Als je de transponder in Cuijk ophaalt heb je geen verzendkosten
  • Nieuw transpondernummer direct bij MON geregistreerd
  • Gratis huurtransponder (eenmalig, zodat je thuis rustig je subscriptie kunt activeren

De X2-transponder sluit je af met een 2-jarig abonnement en dien je zelf te activeren.

De transponder die je bij je abonnement krijgt, blijft van jou. Ook als je abonnement is afgelopen.

Als je een nieuwe subscriptie (binnenkort verkrijgbaar via MON) activeert, kun je hem gewoon blijven gebruiken.

Prijzen

Product Prijs
X2-transponder met 2-jarig abonnement 127,99
Verzendkosten 10,00

Bij de transponder krijg je naast het abonnement een houder en een racekey, die je met de bijgeleverde kabel kunt opladen en koppelen aan je computer.

Zonder abonnement geeft de transponder geen signaal af. Bij je transponder krijg je een code waarmee jij jouw subscriptie online kunt activeren. Je betaalt de kosten in één keer vooruit en het abonnement stopt automatisch na de overeengekomen periode. Daarna ben je vrij om te verlengen via MON, MYLAPS of een andere aanbieder (of niet).

Meer weten

Download hier de handleiding van de MX X2-transponder, gebruik de snelstartgids en/of bekijk onderstaande video.

 

Tip

Je bent zelf verantwoordelijk voor het gebruik van een goed werkende transponder. Zorg dus hij is opgeladen, correct is bevestigd en (als je een X2-transponder gebruikt) dat je een geldige subscriptie hebt. Deze is alleen online te bestellen en niet op de wedstrijd te koop!

X2_advertentie_web