Verzekering


Klik hier voor onze verzekeringsbrochure 2019

Clubs

Als je met een gerust hart wil motorsporten, is het zeer raadzaam om motorsportevenementen te verzekeren. Zonder verzekering is het dikwijls niet mogelijk om een vergunning te krijgen van je gemeente. Rijders mogen zonder verzekering geen MON-baan betreden.

MON heeft een evenementenpolis voor al haar motorsporttakken bij een grote verzekeraar afgesloten, die het risico wil aangaan om motorsport te verzekeren. Daarnaast genieten aangesloten clubs van een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering.

Rijders

Als je wil deelnemen aan trainingen of wedstrijden onder de vlag van MON, ben je verplicht een licentie aan te vragen. Deze licentie biedt jou als rijder dekking tegen bepaalde gevallen van letsel- of zaakschade. Door hier te klikken kun je lezen welke licentievormen er allemaal worden aangeboden. Wil je precies weten wat wanneer gedekt is, of wil je de dekking van de verzekering die MON voor je heeft afgesloten uitbreiden? Klik dan hier.

Wedstrijden

Clubs kunnen een verzekering aanvragen voor hun club- of regiowedstrijden. Met een dekkingsbewijs heeft de club een WA dekking voor hun wedstrijd, deze is ook van toepassing op de leden die meehelpen tijdens de wedstrijd. Tijdens nationale wedstrijden maakt een uitgebreide WA verzekering deel uit van de wedstrijdkosten.