Deelnemen


Aan off road ritten kan iedereen die in het bezit is van een MON off-roadpas, start- of trainingsbewijs deelnemen. Heb je deze niet, geen zorgen, dan kan je deelnemen op basis van een dagverzekering. Wel moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en een motor of quad met kenteken en verzekering.

Let wel op dat je vaak met een A1 rijbewijs niet met een 250cc of 450cc viertakt enduro motor deel kan nemen. Het vermogen van deze motoren is te hoog voor een A1 rijbewijs. Regelgeving:

  • Categorie A1 is voor motorfietsen tot 125cc en maximaal 11 kW, de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.
  • Categorie A2 is voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35 kW, de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar. U moet minimaal 2 jaar in het bezig zijn van rijbewijs A1
  • Categorie A is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen, de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar. U dient minimaal2 jaar in het bezit te zijn van rijbewijs A2. Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. De minimumleeftijd hiervoor is 24 jaar.

Was u vóór 19 januari 2013 al in het bezit van een rijbewijs A? Dan blijven voor u de oude regels van kracht.

De off road ritten en enduro’s zijn voornamelijk in het Oosten van het land en Brabant gehouden. Je komt dit soort evenementen niet of nauwelijks tegen in de provincies Limburg, Zeeland, Noord-Holland, Zuid-Holland, Friesland, Utrecht en Groningen.

Kijk op de kalender om te zien wanneer er offroadritten gepland zijn.