ZomerAvondCompetitie


ZAC_header (700 px)Twintig jaar geleden namen honderden motorrijders deel aan de populaire T.O.M.S. cursussen op het Circuit Park Zandvoort. Er ontstond zo een enorme kweekvijver van potentiële motorcoureurs, die behoefte hadden aan een betaalbaar vervolg op hun cursus. Sinds 1995 wordt daarin voorzien met de ZomerAvondCompetitie (ZAC) Motorraces.

Meer dan duizend auto- en motorcoureurs namen de afgelopen jaren met veel plezier deel aan deze vriendschappelijke wedstrijden tegen relatief lage kosten. Deze succesformule is bedacht door Huub Vermeulen, mede-directeur van RSZ Motorsport. Dankzij zijn enorme ervaring en onuitputtelijke inzet is auto- en motorracen voor veel amateurs in Nederland mogelijk.
In 2015 waren er zeven ZAC-races op de circuits van zowel Assen als Zandvoort. Door een actief dagprogramma wordt er altijd veel gereden. Afhankelijk van de rondetijden wordt de klassenindeling bepaald.

Bekijk de film voor een impressie

Of lees rustig verder

RSZ Motorsport en MON

RSZ Motorsport is vandaag de dag verantwoordelijk voor de organisatie van alle ZAC-motorraces. Uiteraard hanteert RSZ Motorsport een hoge veiligheidsnorm. Om bij de ZAC te kunnen racen, moet je over bepaalde circuitvaardigheden beschikken, een startplaats kopen en goed verzekerd zijn. Daar helpt MON bij.
Sinds 2015 valt de ZAC onder MON. MON is bijzonder trots op de toetreding van RSZ Motorsport, organisator van de ZAC. “RSZ Motorsport en de ZAC hebben bewezen te werken als een goed geoliede machine. De organisatie is twintig 20 jaar geleden opgericht door raceveteraan Huub Vermeulen en de ZAC is een begrip binnen de motorsport. Het is een eer om een dergelijke competitie onder je hoede te mogen nemen”, aldus Nico Troost, directeur van het bondsbureau. “Bovendien passen de profielen van beide organisaties dusdanig bij elkaar, dat het vreemd zou zijn als we niet op een zeker punt zouden gaan samenwerken.”

Dat kan Frank Kerseboom, mede-directeur van RSZ Motorsport en hoofd wedstrijdleiding bij de ZAC, beamen. “De ZAC staat bekend om zijn vriendschappelijke karakter. Racen doe je voor je plezier, vinden wij. ‘Samen door de bocht’ is dan ook ons motto.”

Zowel RSZ Motorsport als MON zetten zich in voor een veilige en laagdrempelige motorsport.

Een ZAC-registratie inclusief MON-licentie kost € 200,= en is aan te vragen via de website van RSZ Motorsport. Meer informatie over toetreding tot de ZAC en het aanschaffen van de benodigde MON-licentie vind je hier en hier.

ZAC (700 px)